Olen aina silloin tällöin katsellut mol.fi-sivuilta, josko kiinnostavia töitä löytyisi. Laitoin hakupaperit yritykselle, joka välittää väkeä kauppoihin. Heillä olisi tarjolla keikkaluonteista työtä. Tuollainen kerran, kaksi viikossa Prisman kassana voisi olla välillä ihan kiinnostavaa. Joku kysäisi minulta, miksi haluaisin töihin. Niin, en muuten työntekoa kaipaa, mutta tilipäiviä kyllä. Ei tässä nyt ihan vielä Matti ole kukkarossa, mutta ei taida nykyiset varat ihan eläkepäiviin riittää. Parempihan sitä olisi nyt töitä tehdä, kuin kymmenen vuotta vanhempana ja raihnaampana.

Sunnuntaina paikallislehdessä oli ilmoitus avoimesta työpaikasta, joka liippaa läheltä vanhoja duunejani. Tosin työpaikkaan olisi jonkin verran matkaa. Mutta hienoa siinä hommassa oli määräaikaisuus, se kestäisi muutaman kuukauden. Juuri sitä mitä joskus haaveilin, kesät golfaan ja talvella teen vähän töitä. Työhakemus kehotettiin tekemään henkilöstöfirman kautta. Illan suussa viinilasillisen jälkeen ryhdyin netissä tutkimaan tapausta tarkemmin. Ensin oli luotava profiili, jossa piti kertoa itsestä ja työtoiveista. Johonkin hakemukseen olin joskus luonut CVn, jonka liitin profiiliini. En kuitenkaan jaksanut tehdä hommaa loppuun asti ja täyttää työpaikkahakemusta, kun siinä kysyttiin niinkin vaikeita asioita kuten esim. palkkatoivetta.

Maanantaina sain puhelun henkilöstöfirmasta. ”Olet avannut profiilin, tulisitko käymään, niin voidaan jutella tarkemmin”. Oho, enpäs tajunnut, että tosiaan olin nyt todellinen työnhakija, kun loin profiilin ja jätin siihen sen ruksin kohtaan ’aktiivinen’. Niinpä kävin tänään paikan päällä ’esittelemässä’ itseni ja kertomassa toiveistani. Haastattelija kyseli, millainen työntekijä olen ja mitkä ovat vahvuuksiani. Vastatessani mulle tuli sellainen olo, että mähän olisin tosi hyvä työntekijä. Käsittääkseni haastattelijakin piti minua hyvänä kandidaattina, sillä kerroin olevani kiinnostunut hyvin monenlaisista töistä ja pystyn lähtemään lyhyelläkin varoitusajalla.

Viime talvena kävin kansalaisopiston keramiikan päiväryhmässä ja tarkoitus oli jatkaa tänäkin vuonna. Mutta myöhästyin 10 minuuttia ja ryhmä oli jo täysi. Näin viikonloppuna opettajan, ja hän sanoi, että iltaryhmässä on tilaa. Niinpä ilmoittauduin iltaryhmään. Mikähän tarkoitus tälläkin nyt sitten on…