Eilen vatsaa poltteli, ei pahasti, mutta se ei ihan kunnossa tuntunut olevan. Mietiskelin syitä ja pohdin, mahtaakohan se stressata? Päivät töissä vähenee. Vaikka sitä on ollut puoli vuotta aikaa saada päätökseen keskeneräiset hommat, niin tuntuu, ettei silti nämä jäljellä olevat 13 työpäivää riitä siihen. Kaiken kukkuraksi vielä sekaannun vaan kaikkiin uusiin hankkeisiin. Koskahan oppisin olemaan sekaantumatta joka asiaan?

Tänään aioin mennä verotoimistoon hakemaan uutta verokorttia. Miksiköhän olen senkin jättänyt näihin päiviin, kun kaikki muutkin ovat samalla asialla, kun olisin voinut hoitaa sen jo viikkoja sitten. Ajattelin, että menen hyvissä ajoin heti kahdeksalta ennen töihin menoa. Mutta verotoimiston ovessa olikin aukioloajat 9-15. No olinpahan pitkästä aikaa hyvissä ajoin töissä.

Kun tulin töistä kotiin, päätin tehdä pienen kävelylenkin, kun pakkanenkaan ei enää niin kovasti paukkunut. Otin mukaan kameran ja oven pielestä kassillisen joulumainoksia, jotka odottivat keräyspaperiksi pääsyä. Mutta kuinka ollakaan, läheinen jätepaperikeräyslaatikko oli lukittu! 'Poistettu käytöstä ilkivallan vuoksi'. Mistä näitä tyhmiä tähän yhteiskuntaan löytyy, joitten takia viattomat ihmiset saa kärsiä? Mietin siinä hetken, että pitääkö minun nyt tehdä koko kävelylenkki jätepaperikassin kanssa. Kävin tuomassa kassin kotiin ja koitin samalla ottaa valokuvia meidän jouluvaloista. Tosin olisi varmaan pitänyt olla jalusta, ei niistä kuvista tarkkoja tullut, vaikka yritinkin kyynärpääni tukea roskiksen kanteen.