Kirjoittelin ao. tarinan jo heinäkuussa, mutta silloin täällä oli teknisiä ongelmia, joten tarina jäi tallettamatta tänne. Mutta parempi myöhään:

Kesäsunnuntai ja raukea olo hyvän lounaan jälkeen. Pitkästä aikaa grillattiin, http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/113434-grillatut-lammas-ja-vihannesvartaat
tosin ei lammasta vaan vihannesvartaat ja lisäksi valkosipulileipää. Halloumia grillattiin erikseen, ei vartaassa, ja sille tein balsamicosiirapin. Hyvää tuli.

Alkuviikosta olimme appivanhempien mökillä. Kelit eivät kauhiasti suosineet, välillä sateli. Kun menimme mökille, laituri oli vielä näkyvissä, mutta yhden sateisen yön jälkeen laiturin pää jäi veden alle. Pääsimme kuitenkin muutaman kalastusreissun kuivana tekemään. Kun anopilla oli hauki kiinni virvelissä, sattui pieni vahinko. Hauki yritti painua veneen alle niin, että virvelin vapa katkesi. Hauki saatiin kuitenkin ylös. Anoppi jatkoi kalastusta puolikkaalla vavalla ja onnistui saamaan sillä toisenkin hauen!


Kesällä olemme golfanneet paljon. Teimme myös golfreissun länsirannikolla ja osallistuimme West Coast Tourille, viitenä päivänä pelataan viidellä eri kentällä. Ihan kuin lomalla oltaisiin oltu. Minä onnistuin yhdessä kisassa niin hyvin, että tulin kolmanneksi ja sain palkinnoksi Soda Masterin. Tähän asti olen kapistusta pitänyt täysin turhakkeena, mutta täytyy nyt sitten varmaan kokeilla, onko siitä iloa. Senioreitten aluetourilla pelasin myös hyvin. Koko matkan ajaessamme kentälle satoi, eikä se vielä pelin alkaessa loppunut. Onneksi ei ihan koko aikaa satanut. Kenttä oli tosi märkä, joten pitkiä rullia oli turha toivoa. Ensimmäiset 9 reikää meni ihan kohtuullisesti, mutta kun puolivälin tauon jälkeen jatkoimme pelaamista, tein tuplaparin (8 lyöntiä par nelosella, niistäkin yksi lyönti oli huti)! Mutta loppupuolella tuli jokunen par’kin. Pelikaveri totesi minun pelanneen hyvin, mutta ajattelin hänen olevan vain kohtelias, enkä sitä niin ajatellut. Mutta kun kuljin tulostaulun ohi ja näin nimeni perässä nettotuloksen 73, melkein pyllähdin säikähdyksestä, menikö se tosiaan niin hyvin. Sillä tuloksella voitin naisten sarjan. Aluetouria pelataan niin, että kolmen osakilpailun kahden parhaan kilpailun sijoituspisteet otetaan huomioon ja koko maasta 30 parasta pääsee loppukilpailuun. Ensimmäinen osakilpailu meni osaltani ihan penkin alle, heti ensimmäinen lyönti vesiesteeseen ja ekalle väylälle 9 lyöntiä. Olin tuloksissa loppupäässä ja jäin ilman sijoituspisteitä. Jos haluan päästä Imatran loppukilpailuun, minun pitäisi vielä viimeisestä kisasta jonkin verran pisteitä kerätä. Kuinkahan sitä osaa pitää päänsä kylmänä ja keskittyä vain seuraavaan lyöntiin eikä ajatella pisteitä?

Kesäteatterikin on kuulunut kesän ohjelmistoon, tosin vain katsomossa. Olin yhtenä kesänä mukana näyttelemässä, mutta oli se rankkaa, kun oli niin sidottu siihen. Isäntäkin sanoi, että jos vielä menet näyttelemään kesäteatteriin, tietää se avioeroa. Olen käynyt katsomassa 4 esitystä ja ensi viikolla vielä olisi yksi suunnitelmissa. Ilahduin erityisesti Sauvon Romeo ja Julia esityksestä. Se ei ollut sitä perinteistä puskafarssia, mitä useimmat kesäteatterin esittävät.

Aikanaan, kun nuorena tyttönä kesähepenissä menin kesäteatteria katsomaan, ihmettelin kun mammat olivat varautuneet esitykseen kumisaappain ja sadetakein. Sääliksi kävi eilenkin niitä naisia, jotka hame päällä sandaalit jalassa katsoivat yli pari tuntista esitystä. Vaikka päivä olisi kuinka lämmin, ilma viilenee yllättävän nopeasti, kun aurinko painuu mailleen. Minulla oli eilen sadetta pitävän tuulipukuni alla fleecetakki, eikä ollut yhtään kylmä. Joillakin kesäteatterikävijöillä on jopa viltit mukana, ei ollenkaan hullumpi idea. Itse kanniskelen taitettavaa istuinalustaakin mukana, vaikka nykyisin aika monella teatterilla  on niitä tarjolla.  

Ajoin eilen kesäteatteriin pyörällä. Pyörätiellä käveli lokki ja selvästi säikähti kun kuuli minun lähestyvän. Raukka yritti nousta siivilleen, mutta liekö toinen siipi ollut vammautunut, kun se ei onnistunut, vaan lintu teki vauhdikkaan kuperkeikan! Oli se hassu näky.