Olen jo pitkään toivonut näkeväni näytelmän Kiviä taskussa, mutta se on aina vaan loppuunmyyty. Vihdoin viimein vuodenvaihteessa onnistuin saamaan liput netistä. Ystävättäreni lähti mukaan ja niinpä vietimme rattoisan tiistaipäivän Helsingissä.

Läksimme jo hyvissä ajoin ja ensimmäisenä kohteenamme oli sushibaari. Sateisen sään vuoksi yritimme hyödyntää kauppakeskuksen käytäviä, mutta remontin vuoksi löysimme itsemme muutaman kerran umpikujasta. Mutta löytyihän se tuttu paikka viimein ja pääsimme nauttimaan lounaastamme. Seuraavaksi suunnistimme Stockmannille. Paljon ihania ja naurettaviakin vaatteita siellä oli. Ostoksemme jäivät vain leivoskahveihin. Ystävättäreni löysi kauniin huivin, mutta sekin jäi ostamatta 50% alennuksesta huolimatta, ovh. oli nimittäin 245€!

Sitten siirryimme Pasilaan teatteriin. Hetken aikaa taas meni, ennen kuin löysimme perille. Mutta se esitys, se oli kyllä uskomaton. Martti Suosalo ja Mika Nuojua vetävät kaksistaan yli 2 tuntisen näytelmän, jossa on 15 nimettyä roolia ja muutama, joita ei ole edes käsiohjelmassa mainittu. Roolinvaihto tapahtuu hetkessä joko asentoa, puhetyyliä tai liikehdintää muuttamalla tai vetämällä takkia tiukemmin kiinni. Yleisö nauroi vedet silmissä ja pokka petti välillä esiintyjiltäkin. Tämä kävi myös oivasta oppitunnista harrastajanäyttelijälle, siitä miten rooleja voi rakentaa. En muista, koska viimeksi olisin näin kovasti esityksen jälkeen hakannut käsiäni yhteen suosion merkiksi.